• 5 dagen per week thuisbezorgd
  • Hoogste kwaliteit colloidaal zilver en goud
  • Voor 13:00 besteld morgen in huis
0

De geschiedenis van colloïdaal zilver

Het gebruik van zilver voor haar zuiverende werking gaat vele eeuwen terug. De geschiedenis vertelt ons dat zo ver als circa 400 voor Christus de “vader van de hedendaagse geneeskunst” Hippocrates de positieve werking van zilver benadrukte en uitgesproken was over hoe hij “de fijnste zilverpoeder” gebruikte voor zijn behandelingen. Maar ook de Griekse historicus Herodotus omschreef in zijn reisverslagen hoe de Perzische koning, wanneer deze ten strijde trok, zijn eigen voorraad drinkwater in zilveren flacons met zich mee droeg om dit op de lange tochten goed te houden. 

In 1861 ontdekte de Schotse chemicus Thomas Graham (de uitvinder van de dialyse methode) hoe hij colloïdale deeltjes kon produceren welke klein genoeg waren om te blijven zweven (suspenderen) in een vloeistof. Later, in 1869, beschreef de Zwitserse botanist Carl von Nageli een bijzondere uitvinding die hij het “oligodynamische effect” noemde. Uit zijn onderzoek bleek dat metaalhydrolaten (vroege colloïdale metaal suspensies) van onder anderen koper, zilver en tin, een microbiocide werking hadden waar in de jaren erna vele medische en antiseptische toepassingen uit voortgevloeid zijn.  

De kennis over de positieve werking van zilver op het welzijn van mens, dier en plant is eeuwenoud en er was vroeger dan ook geen enkele arts die zonder een persoonlijke voorraad aan zilver in zijn dokterstas de deur uit ging. Tot zo laat als 1999 werd in Amerika colloïdaal zilver gezien als een “pre-1938 medicijn” en mocht het als zodanig ook als medicijn gebruikt en verkocht worden. Met de opkomst van de chemische antibiotica en antiseptische middelen is colloïdaal zilver uit de bekendheid en algemeen gebruik geraakt. Maar in hedendaagse tijden, waarin de behoefte aan een natuurlijke manier van gezond leven steeds groter wordt, is de goede naam van colloïdaal zilver een snelle comeback aan het maken. 

🍪 Cookie settings
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.
array(2) { [0]=> string(14) "privacy-policy" [1]=> string(3) "116" }